Kontakt
Ophav til siden:
Erhverv Grenaa
Kontaktformular:
Rettelser, forslag mv.
Turist henvendelser:
Visit Aarhus
Børn elsker en tur i kano – ligesom de voksne. Del oplevelser med hele familien i Grenaa. Føles i dag netop som dagen for en fisketur? Så grib fiskestængerne og gå ned til havnebassinerne – og kast snøren ud. Eller book jer med på en fisketur til havs. I kan også nyde fællesture i Æblelunden, vandre ad Kløverstierne, grille bålmad ved et shelter eller besøge Baunhøj Mølle fra 1849. Tjek alle jeres muligheder her.
Ny viden og inspiration fra stenalderen og op til moderne tid. Kom ind og bliv fanget af historiens vingesus i den gamle bindingsværk- bygning fra 1700-tallet. Her er masser af aktiviteter for store og små.
Hvad gør du, når du vil vandre den hyggeligste rute rundt i Grenaas gader? Når du vil booke dig ind i et lille – eller kæmpestort – sommerhus i lokalområdet? Reservere plads på restauranten med byens bedste fiskeretter? Eller bestille overnatning på et hotel med havudsigt? Svaret er enkelt: Du kigger forbi Grenaa Turistbureau på Torvet 1 – og får alt fra en personlig snak om aktuelle begivenheder til insidertip om ofte oversete seværdigheder, du ikke må snyde dig selv og familien for.
Vidste du, at du må fiske ved Grenaa Havn? Og at du i havnebassinerne og fra molen til venstre for Kattegatcentret kan fange fx fjæsing, sild, fladfisk, makrel og ulk? Får du blod på tanden til mere, kan du også booke plads ombord på M/S Signe, som sejler ud på havfisketure fra Grenaa Havn dagligt kl. 7.00-15.00 (eller efter aftale). Torsk, rødspætte, skrubbe og ising er blandt de fisk, du kan fange fra skibet.
Når vejret er godt, bør du nyde området fra havsiden – i fred og ro fra en kano. Book din kano via Grenaa Turistbureau eller ring på 86 48 96 85. Derefter kan du hente kano, padler og redningsveste på Gasværksvej – hvorfra du kan sejle hele vejen til Enslevgården. Du passerer under hele syv broer på vejen. Turen er på cirka tre kilometer.
Se nærmere detaljer og dagsaktuelle udlejningspriser på kanoer hér
Og hvis du er nysgerrig på at læse lidt mere, så kan du gøre de hér
Vil du gå på vandet – eller i hvert fald komme tæt på med Stand Up Paddle – tager du første skridt ved at besøge foreningen Grenaa SUP – OHANA på Grenaa Marina. Uanset om du er helt ny på brættet eller tæt på olympisk mester-niveau, er du velkommen i foreningen; hvor formålet netop er at gøre SUP tilgængeligt for alle. Medlemsfællesskabet giver mulighed for alt fra fællestræning og -ture til introkurser og lån af udstyr.
Grenaa Kajakklub inviterer dig både på prøvetursaftener – hvor du finder ud af, om kajak også er noget for dig – og på introduktionsforløb for nybegyndere. Som medlem er du også velkommen til klubaftener; kommer med på fællesture; får invitationer til særlige kajakteknik-dage – og kan tilmelde dig halvdagsture og weekendture med teltovernatning. Du bliver også rådgivet om påklædning og udstyr – så du altid kan planlægge vellykkede kajakoplevelser.
Kløverstierne: Har du hørt om dem? Hvis du elsker at vandre eller motionere, kommer du til at sætte pris på Kløverstierne. Når du følger dem, bevæger du dig automatisk gennem et stisystem i Grenaa, som lader dig opleve alle byens kreative oaser. Nyd historiske steder og mindesmærker det ene øjeblik – og udsigtspunkter og pulserende byliv det næste. Tag de forskellige kløverstier én for én og udforsk stille og roligt Grenaas historie og kultur.
Besøg Æblelunden i Grenaa, når du i sensommeren – helt gratis – både vil nyde smagen af lundens mange forskellige æblesorter og blive klogere på, hvad du fylder i munden. Undervejs på din tur rundt i Æblelunden fortæller plancher og skilte dig om smag, historie og udbredelse for alle æblerne.
Tag første bid af Æblelunden nu
Ved hav, mark, skov, stendysser eller …? Uanset i hvilke omgivelser du får lyst at overnatte i det fri, finder du et perfekt shelter til dét i Grenaa-området. Vores shelters er naturligvis forskellige, men der er gjort klar til gode oplevelser for dig ved dem alle. Mange har både grill, bålplads, adgang til vand og fine toiletforhold. Planlæg eventuelt en vandrerute over flere dage, og overnat i et nyt shelter hver nat.
Margueritruten Østkysten vælger du, når du får lyst til at besøge nogle af de over 200 mest spektakulære og seværdige steder og områder af den jyske natur – mellem Dronninglund i nord og Fredericia i syd. Som en slags (let) skattejagt følger du blot de karakteristiske margueritskilte: Så er du sikret oplevelsesberigende natur- og kulturskatte på din vej.
Hollandsk vindmølle bygget i 1849 – 37 meter over havet på byens bedste udsigtspunkt. Grenaas vartegn fungerer både som arbejdende mølle (den kører rundt hver søndag, hvis vinden ellers vil det), men rummer også skiftende kunstudstillinger, er ramme om vielser og kan lejes til kulturelle arrangementer, receptioner mv.
Arkivet tilbyder hjælp til slægtsforskere og andre lokalhistorisk interesserede. I den offentlige åbningstid har du mulighed for at dykke ned i arkivalier fra foreninger, virksomheder og private samt læse nyhederne i de lokale aviser helt tilbage til 1850. Vil du se billeder fra Grenaa og nærmeste omegn, kan arkivets indscannede fotos ses på arkiv.dk.
Ikke bare udlån af bøger og bøger, men rigtigt mange forskellige arrangementer for både børn og voksne. Find fx bogguld og gør en rigtig god handel! For at få plads til nye titler på hylderne, kasserer biblioteket løbende bøger, så det er let at gøre et godt kup: En hel pose bøger for 20 kr.
Grenaa Kirke står midt på Torvet med det karakteristiske kamtakkede spir. Kirken er oprindeligt bygget omkring år 1300, men store dele af bygningens indre blev ødelagt ved en brand i 1649. Efter flere restaureringer og ombygninger fik kirken sit roy- ale spil, ”Dronning Ingrids Klokkespil”, indviet d. 9. okt. 2010, hvor KHK Kronprins Frederik udtalte:
”En rejse værd blandt klokkenister i Europa”.
Du har mange grunde til at besøge Pavillonen: Alt fra livemusik og teater til comedyshows og foredrag venter dig her. Hvis det da ikke er danseskolen eller kulturskolen, som trækker i dig. Året rundt huser Pavillonen kulturelle arrangementer af enhver slags: Der venter dig altid nye oplevelser – uanset om du følger et aftenskoleforløb eller vil nyde livemusik inden for enhver genre: Klassisk, heavy, world music, jazz, pop, rock, folk og meget mere.
Går du forbi den gamle fredede bindingsværksbygning i Lillegade 50, ser du på muren en mindeplade for ”Grenaa Bys æresborger, nobelpristageren professor August Krogh.” Krogh blev født i bygningen 15. november 1974. Og selv om han som barn ikke fik særligt udbytte af at gå i skole, tog han senere både studentereksamen, blev videnskabsmand og professor – og fik i 1920 nobelprisen i medicin. I 1945 – fire år før sin død – blev han udnævnt til Grenaa Bys første æresborger ved købstadens 500-års-jubilæum.
Bliv klogere på August Krogh og hans betydning for Danmark hér
Indrømmet: Du kan google dig til alting og hurtigt få et samlet overblik. Men meget kan komme som en overraskelse, hvis du spørger os – altså de lokalkendte på Turistkontoret. For det er nu meget rart, at få en direkte, personlig og nærværende service.
Hvad skal du se først? Kattegatcentret, Pavillonen, Marinaen … eller skove, søer, bålpladser eller historiske steder i Grenaa?
Den Selvejende Institution Dansk Motorsamling
Kristiansmindevej 14, 8500 Grenå
De 7 gravhøje, Tustrup
Sostrup slot
Maria Hjerte Engen 1, 8500 Grenå
Fjellerup Vaffelbageri
Klitvej 3, 8585 Glesborg
Katholm
Katholm 1, 8500 Grenå
Fornæs Fyr
Fornæsvej, 8500 Grenå
Hylkegaard
Sangstrupvej 5, 8500 Grenå
Grenaa-Anholt Færgefart
Færgevej 1, 8500 Grenå
Grenaa – Halmstad færgeovergang
Sangstrup Klint