Kontakt
Ophav til siden:
Erhverv Grenaa
Kontaktformular:
Rettelser, forslag mv.
Turist henvendelser:
Visit Aarhus
Nogle har det bedst med at betragte havet og nyde strandlivet fra solstolen. Flere vandhunde kan slet ikke få nok af at dykke og måske endda gøre det sammen med hajerne. Mens andre igen helst oplever det våde element på et board eller på anden vis. Og så er der dem, der elsker at lystfiske og de fleste, som nøjes med at spise fangsten.
Vidste du, at du må fiske ved Grenaa Havn? Og at du i havnebassinerne og fra molen til venstre for Kattegatcentret kan fange fx fjæsing, sild, fladfisk, makrel og ulk? Får du blod på tanden til mere, kan du også booke plads ombord på M/S Signe, som sejler ud på havfisketure fra Grenaa Havn dagligt kl. 7.00-15.00 (eller efter aftale). Torsk, rødspætte, skrubbe og ising er blandt de fisk, du kan fange fra skibet.
Når du parkerer ved Pavillonen/Kulturhuset i Grenaa, kan du nyde en rolig gåtur langs søen: Gå enten i retning mod havnen og marinaen – og nyd byens huse langs åens løb. Eller gå ud mod marker, skove og det smukke åbne land lige uden for byen.
Gør som mange af de lokale: Tag en kande kaffe eller te med og nyd et hvil på en af bænkene ved bredden af den idylliske Grenaa Skovsø. Lister du tættere til vandet, får du sikkert snart øje på de mange haletudser, den lille sø også er kendt for. Søen er menneskeskabt – og blev gravet ud, da byen skulle bruge fyld til et stadion. I dag fungerer søen også som branddam i området.
Hvad siger du til kilometervis af skøn, uspoleret strand? Til et område, hvor du altid kan finde det perfekte spot at brede strandhåndklædet ud på? Hvor du altid har plads nok til at slikke sol eller læse den dér roman, du længe har glædet dig til – uden at skulle ligge tæt op ad andre strandgæster imens?
Så skru trygt op for forventningerne, når du besøger Grenaa Strand: Nyd sandet mellem tæerne; slip for sten på bunden, så snart du er gået blot et lille stykke ud i vandet; benyt bade-, toilet- og omklædningsfaciliteterne langs Katholm Strandvej; og kast et sidste blik ud mod den perfekte solnedgang – før turen atter går hjemad.
Leder du som naturist efter den perfekte strand, må du ikke snyde dig selv for stranden syd for Grenaa. Opsøg først Grenaa Strand – og gå så ud til den yderste del: Dér finder du naturiststranden. Selve stranden er indbydende og med gryder, du kan lægge dig i – og de fleste steder kan du gå i vandet på den lækreste bløde sandbund. Du finder altid andre nøgenglade naturister her, men der er aldrig overrendt med mennesker. Uanset om du ankommer på cykel eller i bil, kan du bruge parkeringspladsen bag campingpladsen – for enden af Katholm Strandvej. Her finder du også toiletterne.
Grenaa Kajakklub inviterer dig både på prøvetursaftener – hvor du finder ud af, om kajak også er noget for dig – og på introduktionsforløb for nybegyndere. Som medlem er du også velkommen til klubaftener; kommer med på fællesture; får invitationer til særlige kajakteknik-dage – og kan tilmelde dig halvdagsture og weekendture med teltovernatning. Du bliver også rådgivet om påklædning og udstyr – så du altid kan planlægge vellykkede kajakoplevelser.
Når vejret er godt, bør du nyde området fra havsiden – i fred og ro fra en kano. Book din kano via Grenaa Turistbureau eller ring på 86 48 96 85. Derefter kan du hente kano, padler og redningsveste på Gasværksvej – hvorfra du kan sejle hele vejen til Enslevgården. Du passerer under hele syv broer på vejen. Turen er på cirka tre kilometer.
Se nærmere detaljer og dagsaktuelle udlejningspriser på kanoer hér
Og hvis du er nysgerrig på at læse lidt mere, så kan du gøre de hér
Vil du gå på vandet – eller i hvert fald komme tæt på med Stand Up Paddle – tager du første skridt ved at besøge foreningen Grenaa SUP – OHANA på Grenaa Marina. Uanset om du er helt ny på brættet eller tæt på olympisk mester-niveau, er du velkommen i foreningen; hvor formålet netop er at gøre SUP tilgængeligt for alle. Medlemsfællesskabet giver mulighed for alt fra fællestræning og -ture til introkurser og lån af udstyr.
I midten af 1980’erne blev den nye lystbådehavn bygget – for at flytte lystbådene væk fra trafikhavnen. Siden dengang har fritidssejlere haft stor glæde af den nye havn/marina. I grove træk blev lystbådehavnen skabt ved at forlænge den cirka syv kilometer lange Grenaaen – som derfor nu afgrænser havnen mod nord.
Grenaa Sejlklub arrangerer kapsejladser, ture (fx til Anholt og Bønnerup), fester, optimistsejlads, vinterarrangementer, sejlerskoler og meget andet for klubbens medlemmer. Klubbens bærende formål er at fremme interessen for sejlsport, særligt blandt unge og nybegyndere. Frister frisk luft og havets blå også dig, opfordrer Grenaa Sejlklub dig til at møde op ved klubhuset: Så får du lov at afprøve, om sejlads også er noget for dig.
Du mærker det, så snart du bevæger dig ned på Sydhavnen: Overalt omkring dig er et levende, nærmest sitrende havneliv – med alt fra hjertelig og hyggelig fællesspisning til markeder, street art og livemusik. Sydhavnen er en del af Grenaa Havn. Og området har en særlig stemning, som skyldes et vellykket miks af folkelige events, lokale innovative virksomheder samt kunstværksteder og -udstillinger. Bliv ikke overrasket, når du også falder pladask for dette rekreative hjørne af Grenaa.
Indrømmet: Du kan google dig til alting og hurtigt få et samlet overblik. Men meget kan komme som en overraskelse, hvis du spørger os – altså de lokalkendte på Turistkontoret. For det er nu meget rart, at få en direkte, personlig og nærværende service.
Hvad skal du se først? Kattegatcentret, Pavillonen, Marinaen … eller skove, søer, bålpladser eller historiske steder i Grenaa?